Tek je lahko resnično kakovosten le, če med njim nimate v roki ali žepu telefona, denarnice ter ključev, ki vam opletajo v žepu ali pa so zatlačeni za oblačila. Ste do zdaj že našli pravo rešitev, kako se odpraviti na tek brez vseh teh motečih stvari?

1. Torbica za okrog pasu

Športna torbica, ki jo nosite okoli pasu, se še vedno ni povsem znebila malce negativnega prizvoka, sploh med moškimi, pa vendar je boljša izbira kot ključi, zavezani med vezalke, ali nahrbtnik, ki nam praviloma skače po hrbtu. Vanjo lahko poleg telefona spravite tudi denarnico, če si morda po treningu zaželite pijače ali prigrizka, pa vendar je marsikomu, ki je zavezan ‘luksuznemu’ teku, tudi ta dodatek hitro lahko odveč.

2. Športni trak za okrog roke

Vsi ga poznate pod izrazom armband, in če telefona čisto zares ne morete pustiti doma (na primer zaradi glasbe ali dosegljivosti otrokom), ste si verjetno že omislili to priročno zadevo – športno torbico za telefon – ki se pripne na vašo roko. Čeprav, roko na srce, tudi ta rešitev lahko koga od vas ovira, da bi lahko čisto zares sproščeno športal.

3. Pametna ura

Skoraj gotovo je to tista najboljša izbira! Medtem ko lahkotno počiva na vašem zapestju, pametna ura meri vse, kar potrebujete za nadzor nad svojim napredkom in uravnoteženim slogom življenja.

Janko Želko, 3. ag

Fotografija: Pexels